Video van Tallinn
Hotels in Tallinn » 76 hotels in Tallinn
Tallinn stedentrip

Tallinn bezienswaardigheden

In Tallinn is veel te zien en te beleven. In de Baltische havenstad liggen de verschillende bezienswaardigheden niet ver uit elkaar.

Alexander Nevsky Kathedraal: De 19e eeuwse Russisch Orthodoxe Alexander Nevsky Kathedraal werd gebouwd in de tijd dat Rusland nog de dienst uitmaakte in Estland. Voor veelEsten was deze kathedraal dan ook het symbool voor de Russische onderdrukking. De kerk beschikt over de grootste kerkklok van Estland.

Oude stadscentrum: Tallinn heeft een goed bewaard gebleven middeleeuws centrum dat sinds 1997 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De voormalige Hanzestad wordt omgeven door een stadsmuur met wachttorens zoals Kiek in de Kök en Pikk Hermann die vrijwel nog geheel in tact zijn. Daarbinnenvind je binnenplaatsjes, nauwe straatjes, imposante kerken en kleurrijke gevels.

Stadhuisplein: Het fraaie stadhuisplein gelegen in de oude stad van Tallinn is al meer dan 7 eeuwen lang een belangrijke ontmoetingsplek. In de winter vind je hier een grote kunstmarkt en in de zomer zitten de terrassen vol. Jaarlijks wordt hier ook een middeleeuws carnaval gevierd. De gotische toren van het stadhuis van Tallinn kan in de zomer beklommen worden; vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de stad. Aan het stadhuisplein staat de eeuwenoude stadsapotheek alsmede diverse oude koopmanshuizen.

Kadriorg paleis: Het barokke Kadriorg Paleis, gebouwd in het jaar 1718 in opdracht van Tsjaar Peter de Grote, is zeker een bezoekje waard tijdens je stedentrip in de Estse hoofdstad. Dit prachtige paleis met imposante tuinen huisvest tegenwoordig het Nationale kunstmuseum van Estland, maar is nog steeds een toonbeeld van de extravagance van de tsjaren.

Toompea kasteel: Één van de oudste forten van Estland is het Toompea kasteel. Eeuwenlang leefden hier de machthebbers van de Baltische Staat. Tegenwoordig is hier het parlement van Estland gevestigd. Het fort is in de loop der tijd diverse keren vernieuwd, maar heeft desondanks het orginele karakter weten te behouden. Elke dag wordt hier bij zonsopgang op de Pikk Hermann toren de vlag gehesen en het volkslied gespeeld.

St. Olaf kerk: tot de zeventiende eeuw was deze imposante kerk in Tallinn het hoogste bouwwerk ter wereld. De 159 meter hoge toren diende als herkenningspunt voor schepen, maar werd door de grote hoogte regelmatig getroffen door blikseminslagen. De huidige toren van de St. Olaf kerk is nog steeds een belangrijk symbool van Tallinn en nog steeds een van de hoogste. Het is mogelijk om naar de top te klimmen voor een prachtig uitzicht over de stad en de Finse Golf; dit kan van april tot oktober.

Kerk van de Heilige Geest: Deze middeleeuwse kerk is erg belangrijk voor de Esten. Hier werden voor het eerst de preken in het Ests gehouden. De kerk heeft een kerkklok uit 1684, wat de oudste van de stad is. Daarnaast heeft het een Renaissance preekstoel en een fraai middeleeuws altaar. De barokke toren is pas later aan de kerk van de Heilige Geest toegevoegd.

Pirita Dominicaanse klooster: Één van de oudste intact gebleven bouwwerken in Tallinn is het PiritaDominicaanse klooster, gelegen in de Latijnse wijk. Tegenwoordig is er in het klooster een museum gevestigd, met onder ander de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het leven van de middeleeuwse monniken. Naast het klooster staat de imposante St. Catherinakerk.

Ests openluchtmuseum: Het Estse openluchtmuseum geeft je een goed beeld van het leven in Estland door de eeuwen heen. Je vindt er oude huizen, boerderijen, molens en andere bouwwerken. In het museum worden ook vaak folklorefeesten gehouden met veel traditionele muziek en dans. In de dorpsherberg kun je genieten van heerlijke gerechten uit Estland.